AUSTRIJA: Od sutra drugačije mere za ULAZAK u zemlju, ukida se OBAVEZAN KARANTIN za ove zemlje!

Za više zemalja AUSTRIJA je ukinula OBAVEZAN KARANTIN, a priznavaće ove VAKCINE!

Foto: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)
50,022

Austrija od sutra ublažava mere za ulazak u zemlju, te ukida obavezan karantin za sve susedne zemlje.

U karantin, prema novoj uredbi, neće morati osobe koje imaju sertifikat o vakcinaciji, negativnom testu ili potvrdu o izlečenju od korone.

“U svim državama se smanjuje broj infekcije, zbog toga možemo paralelno popuštanjem epidemioloških mera u zemlji, primeniti i olakšice prilikom ulaska u Austriju”; istakao je ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn.

On je u saopštenju za javnost ukazao da će austrijske vlasti prihvatati vakcinaciju svim vakcinama koje su priznate, odnosno imaju odobrenje Evropske agencije za lekove ili su uspešno prošle odgovarajući proces Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Tako neće biti prihvaćena vakcinacija ruskom vakcinom Sputnjik V, ali će se prihvatati kineska vakcina Sinofarmm koja je dobila odobrenje SZO.

Prema novoj uredbi, ulazak iz zemalja sa visokom incidencijom i dalje je povezan sa obaveznim karantinom, a za države u kojima se širi novi soj važe još strožija pravila.

Ukoliko putnik iz tih zemalja nema sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanoj koronu ili negativan test, moraće u roku od 24 sata u Austriji da se testira na koronu.

Ulazak u Austriju iz država sa novim sojem je moguć samo ograničeno.

U Zapadnu Evropu SRBI mogu samo iz NUŽDE i uz KARANTIN, a evo kada su mogući “LABAVIJI” uslovi za ulazak!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More