“Ubica bez PREMCA”, Erdogan najoštrije osudio kačenje izraelske zastave u BEČU!

Austrijskoj Vladi uputio oštru osudu, pa predložio kako da se reši sukob Palestine i Izraela!

Foto: Tanjug (Mustafa Kamaci/Turkish Presidency via AP)
654

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je najoštrije osudio austrijsku Vladu jer je u nedelju okačila izraelsku zastavu na svojoj zgradi u Beču kako bi uputila podršku Izraelu u eskalaciji sukoba sa Palestincima.

”Austrijska država pokušava da primora muslimane da plate cenu za genocid koji je počinila nad Jevrejima”, rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

Dodao je da je Izrael ”ubica bez premca”.

”Izrael ubija dečicu od 5-6 godina. Ubija žene, ubija starce”, rekao je Erdogan, napominjući da Turska nastavlja da ulaže napore da zaštiti Palestinu i Jerusalim, prenela je Anadolija.

Predsednik Turske je pozvao sve međunarodne organizacije da preduzmu potrebne korake i mere kako bi zaštitile Palestince.

“Pozivamo Ujedinjene nacije, Savet bezbednosti, Organizaciju islamske saradnje i sve druge međunarodne organizacije da deluju u korist potlačenih Palestinaca i Al-Kudsa (Jerusalima)”, kazao je Erdogan posle sastanka njegovog kabineta u Ankari.

On je predložio formiranje komisije sastavljene od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Jerusalimom.

“Najispravniji put u današnjem vremenu je da Al-Kudsom upravlja komisija sastavljena od predstavnika tri velike religije”, kazao je Erdogan.

Austrija: Izraelska zastava na zgradi vlade i ministarstva, oglasio se i Kurc

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More