Pojavila se MISTERIOZNA BOLEST u BELOJ KUĆI: Ko ili šta izaziva POREMEĆAJE NERVNOG SISTEMA kod njenih zvaničnika?!

Američka obaveštajna zajednica još uvek ne može da utvrdi da li je u pitanju "NAPAD": ISTRAGA je U TOKU!

Foto: Tanjug (AP Photo/Evan Vucci)
451

Dva zvaničnika Bele kuće obolela su od misteriozne bolesti krajem prošle godine, zbog čega su nadležne američke službe pokrenule istragu.

Reč je o oboljenju nazvanom “Havana sindrom” koji nastaje nakon prolaska kroz bezbednosne senzore i manifestuje se fizičkim simptomima koji su se pojavili kod više od 100 američkih diplomata, obaveštajaca i vojnog osoblja širom sveta, prenosi CNN.

Simptome “Havana sindroma” iskusila su i dva zvaničnika američkog Saveta za nacionalnu bezbednost, jedan samo dan nakon predsedničkih izbora u decembru 2020. godine, a drugi nekoliko nedelja kasnije.

Američka obaveštajna zajednica za sada ne uspeva sa sigurnošću da ustanovi ko ili šta izaziva ove misteriozne poremećaje nervnog sistema i da li se pouzdano može konstatovati da je u pitanju “napad”, pa čak ni da li elektronski uređaji mogu da prouzrokuju ovakvu neobičnu i misterioznu reakciju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More