“Ima posebnu emociju prema SRBIJI”, čuveni NEMAČKI REDITELJ koji će režirati u našoj zemlji ne veruje u ono što se o njoj piše, evo šta je rekao!

Ovo je uticalo na njegov stav o SRBIJI!

Foto: youtube/printscreen
281

U pozorišnim krugovima obelodanjena je istorijska vest. Frank Kastrof, jedan od najvećih pozorišnih reditelja današnjice postaviće predstavu u Beogradskom dramskom pozorištu.

Kastrof će prvi put režirati na prostoru jugoistočne Evrope i izabrao je baš Beograd za tu priliku, prenosi “B92”.

“On ima posebnu emociju prema Beogradu i Srbiji. Rekao je da ne veruje u ono kako se o Srbiji piše i kako se ona predstavlja. On je čovek koji je živeo u istočnom delu Berlina koji je antifašista i ko razume balkanske i istočnjačke prostore. To je sigurno delom uticalo na njegovu odluku”, rekao je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta za TV Prva.

Iako nisu precizirali koju predstavu će postaviti, Radivojević navodi da će svakako biti u pitanju veliki autor i velika tema.

“Bilo je priče i o Danteovoj Božanstvenoj komediji, a možda će izbor biti na kraju Dostojevski”, rekao je on.

Kastrof, kako navodi Radivojević, najviše se vezuje za kulturu zemlje, te direktor BDP navodi da je Srbija kroz kulturu i sport najbolje prepoznata u svetu.

“Publika se uželela teatra, ali mi nismo ni smanjivali tempo rada. Imali smo kontinuitet, uz sve probleme koje smo imali zbog korone. Ali odluka svih nas je bila da se borimo i radimo”, navodi on.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More