Fauči naveo u čemu je problem: Uputstvo za nenošenje maski izazvalo zabunu

Foto: Tanjug/Greg Nash/Pool via AP
245

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči priznao je da je izazvana zabuna nakon što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prošle nedelje objavili uputstvo da potpuno vakcinisani ljudi u većini slučajeva ne moraju da nose zaštitne maske, čak ni u zatvorenom.

Fauči, koji je i savetnik predsednika Džoa Bajdena rekao je za “Ej-Bi-Si njuz” da je problem u tome što se ne može nikako pouzdano znati ko je od građana vakcinisan, a ko nije, prenosi AP.

On je naveo da je sasvim opravdano i razumljivo da neke kompanije ili administrativna područja u SAD i dalje zahtevaju nošenje zaštitnih maski, jer ne mogu biti sigurni u istoriju vakcinacije svakog pojedinca i posebno je naglasio da te mere pre svega treba da zaštite nevakcinisane jedne od drugih, da vakcine pružaju visok nivo zaštite onima koji su ih primili.

Fauči je rekao i da deca koja nisu imunizovana, uključujući one mlađe od 12 godina koji još mesecima neće ispunjavati uslove za vakcinu, treba da nastave da nose maske u zatvorenom.

Američki epidemiolog smatra i da će se ta preporuka menjati u skladu sa tim kako CDC bude sprovodio više istraživanja i kako se više Amerikanaca bude imunizovalo protiv kovid-19.

“Velike vesti: Ako ste potpuno vakcinisani…”: Američki CDC objavio nove smernice, evo šta one znače

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More