NAJNOVIJE KORONA BROJKE! Od juče 686 slučajeva infekcije virusom, preminulo još 14 osoba

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
212

U poslednjih 24 časa u Srbiji je zabeleženo još 686 slučajeva infekcije koronom, dok je, nažalost, preminulo još 14 osoba.

Broj pacijenata na respiratorima je trenutno 86. U poslednja 24 sata testirano je 11.870 osoba, dok je trenutno na lečenju 2.410.

Od početka pandemije ukupno je preminulo 6.710 ljudi.

U Zapadnu Evropu SRBI mogu samo iz NUŽDE i uz KARANTIN, a evo kada su mogući “LABAVIJI” uslovi za ulazak!

 

Dan ranije bilo je 575 novozaraženih od 9.329 testiranih, a nažalost, još 15 osoba je preminulo. Na respiratorima se nalazilo 93 pacijenta, a u bolnicama se lečio 2.681 zaraženi.

Simptomi korone koji se inače najčešće javljaju su uporni kašalj, visoka telesna temperatura i gubitak čula ukusa i mirisa. Kod nekih zaraženih se takođe javljaju umor, glavobolje i dijareja, ali ti simptomi su prepoznati nešto kasnije tokom pandemije.

Doktori iz Bengalura sada veruju i da ekstremno suva usta mogu da budu novi simptom infekcije. Takođe, iritacija, svrab ili čudan osećaj na jeziku, kao i čirevi i ustima, javljaju se nešto ređe, ali takođe mogu biti znak infekcije.

Vakcinacija dece

Dr Marija Gnjatović iz INEP-a pričala je u Jutarnjem programu Prve o vakcinaciji dece, ali i tome koliko najmlađi prenose korona virus.

Vakcinacija dece je tek na početku i mnogi su u nedoumici oko uzrasta, bezbednosti i efikasnosti vakcina u najmlađoj populaciji.

“Za sada je preporuka od 16 godina pa naviše, za vakcinu Fajzer. Od početka je ta vakcina odobrena za taj uzrast, ne pričamo o novim podacima. Ostale vakcine idu od 18 godina, pa naviše. Ispitivanja su izvršena, takođe za Fajzer, bezbedna je i efikasna za od 12 do 15 godina, efikasna čak i 100 odsto. Čeka se odobrenje evropskih i američkih regulatornih tela”, rekla je ona.

Izvor Mondo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More