Austrija reagovala: Izraelske zastave, postavljene na zgrade institucija u znak solidarnosti s Izraelom, uklonjene zbog žestokih reakcija javnosti!

Foto:Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
522

Izraelske zastave, postavljene na zgrade institucija u Austriji u znak solidarnosti s Izraelom, uklonjene su zbog žestokih reakcija javnosti, javljaju mediji.

Izraelske zastave, koje su prethodnih dana postavljene na zgradama Vlade i Ministarstva vanjskih poslova, danas su spuštene bez bilo kakvog pojašnjenja.

Tvrdeći da je takav postupak u suprotnosti s načelom neutralnosti, brojne nevladine organizacije, udruženja, akademski radnici i političari reagovali su snažno na otvorenu podršku premijera Sebastiana Kurca jednoj od zaraćenih strana u regiji podizanjem izraelske zastave na zgradu Vlade.

Raketa pala u blizini ambasade Austrije u Tel Avivu

Kurc je 14. maja objavio na Titeru da je izraelska zastava postavljena na zgradu Vlade u znak solidarnosti s Izraelom.

Otvorena podrška Kurca Izraelu, koji je prethodnih dana intenzivirao napade na Palestinu, izazvala je reakcije brojnih država, posebno Turske.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je najoštrije osudio austrijsku Vladu jer je u nedelju okačila izraelsku zastavu na svojoj zgradi u Beču.

Austrija: Izraelska zastava na zgradi vlade i ministarstva, oglasio se i Kurc

 

“Proklinjem austrijsku državu. Verovatno žele da muslimani plate cenu genocida nad Jevrejima”, rekao je Erdogan, a prenosi austrijski Der Standard i Klix.ba.

Izrael od 10. maja iz vazduha i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze pod opsadom porastao je na 213. Među poginulima se nalazi i 61 dete, 36 žena, dok je 1.442 ljudi ranjeno tokom izraelske ofanzive.

Uprkos reakcijama iz sveta, Izrael je nastavio žestoke napade na Gazu u kojoj živi oko dva miliona stanovnika.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More