Austrija ukinula karantin za komšijske zemlje, ulazak u zemlju moguć uz tri uslova

Foto: Tanjug/ Sven Hoppe/dpa via AP
19,258

Austrija od danas ublažava mere za ulazak u zemlju, te ukida obavezan karantin za sve susedne zemlje.

U karantin, prema novoj uredbi, neće morati osobe koje imaju sertifikat o vakcinaciji, negativnom testu ili potvrdu o izlečenju od korone.

“U svim zemljama se smanjuje broj infekcije, zbog toga možemo paralelno popuštanjem epidemioloških mera u zemlji, primeniti i olakšice prilikom ulaska u Austriju”; istakao je ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn.

On je u saopštenju za javnost ukazao da će austrijske vlasti prihvatati vakcinaciju svim vakcinama koje su priznate, odnosno imaju odobrenje Evropske agencije za lekove ili su uspešno prošle odgovarajući proces Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

VELIKO POPUŠTANJE MERA U AUSTRIJI! Prvi restoran otvoren s izlaskom sunca, elektronski sertifikat sa QR kodom otvara mnoga vrata

Tako neće biti prihvaćena vakcinacija ruskom vakcinom Sputnjik V, ali će se prihvatati kineska vakcina Sinofarmm koja je dobila odobrenje SZO.

Prema novoj uredbi, ulazak iz zemalja sa visokom incidencijom i dalje zahteva obavezan karantin, a za zemlje u kojima se širi novi soj važe još strožija pravila.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More