Bečko udruženje pomoglo Dečijem odeljenju u Negotinu

Foto: Facebook/printscreen
371

BEČ, 19. maja (Tanjug) – Udruženje “Za Negotin” iz Beča nastavilo je sa skupljanjem pomoći rodnom kraju, a ovaj put pomoglo je Dečijem odeljenju negotinske bolnice.

Udruženje “Za Negotin” iz Beča, društvo “Tri stuba” iz Novog Sada”, uz pomoć firmama “Sigron”, Klara” i “Midaks” iz Beča poklonili su Dečijem odeljenju negotinske bolnice inhalatore, lampe za preglede, beskontaktne toplomere, klima uređaje, kao i sredstva za higijenu i dezinfekciju.

U pošljci je bila i oprema za održavanje higijene, kao i odeća za majke hospitalizovane dece.

Radi se o opremi u vrednosti od više od 300.000 dinara.

Bečko udruženje takođe, uskoro će Dečijem odeljenju dostaviti i mušeme za vrevete, kao i aparate za merenje pritiska.

“Nastojimo bad dva puta godišnje da organizujemo akciju koja ima za cilj pomoć, pre svega deci, a takođe i svima kojima je ona potrebna.

Odlučili smo da ovaj put pomognemo ovom odeljenju jer nema osnovna sredstva za rad, a želimo da olakšamo ljudima koji rade u toj bolnici i deci koja se u njoj leče”, poručuju iz bečkog humanitarnog društva.

Bečko udruženje, koje čine Negotinci koji žive u Beču, prethodno su pomogli košarkaški i fudbalski klub “Hajduk Veljko” sa kompletnom sportskom opremom za mlađe kategorije.

(Kraj) zmb/sn

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More