Nemačka policija pretresa više od 40 stanova, razlog DEČIJA PORNOGRAFIJA

Foto: Unsplash/ Leon Seibert
330

Nemačke vlasti pretresle su više od 40 stanova i drugih zgrada u Berlinu, nakon što su dobile obaveštenje od Sjedinjenih Država u vezi sa distribucijom dečijih fotografija.

Tom prilikom, istražitelji su zaplenili računare, pametne telefone i druge uređaje za skladištenje podataka, prenosi AP i dodaje da je pokrenuta istraga protiv muškaraca starih između 17 i 84 godina.

Dve trećine muškaraca već su bile poznate policiji, od čega polovina od njih već ima seksualne prestupe, rekla je viša istražiteljka Norma Šuerman.

Šuermanova je navela da je velika verovatnoća da će uhvatiti ljude koji su uključeni u distribuciju slika o zlostavljanju dece.

Ona je rekla da je berlinska policija blisko sarađivala sa vlastima u SAD i da nemačke vlasti dobijaju desetine hiljada obaveštenja u vezi sa osumnjičenima u Nemačkoj od američkog Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More