Austrijski penzioneri mogu na oporavak u Banju Koviljaču o trošku svog osiguranja

Foto: Youtube/printscreen
1,341

Penzioneri iz Austrije moći će da koriste kapacitete Banje Koviljače za oporavak i rehabilitaciju o trošku svog osiguranja, odlučeno je sporazumom dve zemlje, stoji u saopštenju ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa atašeom ambasade Austrije za socijalna pitanja Oliverom Hilerom, direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Srbije Zoranom Panovićem i direktorom Banje Koviljače Aleksandrom Jokićem, a tema razgovora bila je realizacija tog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ugovor biti potpisan na tri godine u Beogradu, 22. juna, a važiće od momenta kada prvi penzioneri stignu iz Austrije u Banju Koviljaču.

Kako se ističe, Srbija je jedina država van Evropske Unije koja će potpisati takav ugovor sa Austrijom, koja taj vid saradnje ima jedino još sa Nemačkom u kojoj dva rehabilitaciona centra pružaju usluge austrijskim penzionerima.

“Priprema za realizaciju projekta i potpisivanje ugovora trajala je nekoliko prethodnih godina, a podrazumevala je obilazak rehabilitacionih centara i analizu ispunjenja najviših standarda i kriterijuma u ovoj oblasti koje je zadovoljila Banja Koviljača”, zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More