Sebastijanu Kurcu preseo ručak! Austrijskog kancelara po izlasku iz restorana dočekalo skandiranje da mora da ode

foto Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
17,540

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vicekancelar Verner Kogler, ministarka turizma Elizabet Kostinger i državna sekretarka Andrea Majer, koji su se sastali na ručku u bečkom Prateru, sigurno su izgubili apetit, pišu austrijski mediji. Razlog tome je skandiranje koje ih je dočekalo u ugostiteljskom objektu.

“Morate ići, Kurc mora ići”, vikali su ljudi u pivnici.

Opozicija planira da izglasa nepoverenje KURCU: Danas VANREDNA SEDNICA, hoće li FPO “svrgnuti” sa funkcije austrijskog KANCELARA?!

Razlog predstavljanja vladajuće stranke u gastronomskom objektu bila je konferencija za štampu prvog dana otvaranja Austrije nakon sedmomesečnog zaključavanja. Međutim, sve je dobilo bizarnu notu kada su se lažni novinari umešali među novinare. Pobunjenici protiv vakcina i mera zaštite od korone koje je policija uklonila neposredno pre dolaska kancelara ostavili su slogane i infiltrirali se u novinare.

“Lažna novinarka” je umesto mikrofona u vazduhu imala četku za čišćenje. Kancelar Kurc je na njena pitanja odgovarao mirnim tonom, poput „šta će biti sa onima koji ne žele da se vakcinišu“. Istakao je da se vakcine ne forsiraju.

Drugi novinari nisu mogli dobiti reč i dobiti priliku da pitaju jer je „žena sa četkom za čišćenje ukrala šou“. Kancelarov tim za komunikacije i ličnu sigurnost omogućio je da se neugodne situacije odvijaju bez problema. Izgledalo je da mu se svi rugaju. Međutim, ne možemo a da ne primetimo da se prilikom povratka u gastronomske objekte Sebastian Kurc pojavio u nešto svetlijem tonu odeće.

Izvor 24sata.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More