Na njih se računa za veliko takmičenje: Srbi uzdanica reprezentacije Austrije na EP

Foto: Youtube printscreen
429

Fudbaleri srpskog porekla uzdanica su reprezentacije Austrije, koju je izabrao selektor Nemac Franko Foda za nastupanje na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Foda je objavio imena 30 igrača na koje računa za ovo veliko takmičenje na starom kontinentu.

Tako se u nacionalnom timu nalaze Aleksandar Dragović koji za reprezentaciju Austrije ima 89 nastupa, Marko Arnautović sa 87 nastupa i Saša Kalajdžić koji je jesenas u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pokazao da je zaslužio mesto među najboljima.

U nacionalni tim Foda nije pozvao Cicana Stankovića, koji je u kvalifikacijama bio standardni golman reprezentacije, već se oslonja na druge čuvare mreže.

Inače, Foda se oslanja pre svega na austrijske fudbalere koji igraju u inostarnstvu, većinom u Nemačkoj, dok je u nacionalni tim pozvao svega tri igrača iz austrijske Bundeslige.

U reprezentaciju pred EP pozvao je golmane: Bahman (Votford), Linder (Bazel), Pervan (Volfsburg) i Šlager (LASK), odbrambene igrače: Alaba (Bajern), Dragović (Bajer 04), Fridl (Verder), Hintereger (Ajntraht Frankfurt), Lajner (Borusija M.), Linart (Frajburg), Mvene (Majnc), Poš (Hofenhajm) Trimel (Berlin) i Ulmer (Salcburg), igrače srednjeg reda: Balić (LASK) J. Baumgartner (Bajer 04), K. Baumgartner i Grilič (Hofenhajm), Ilsanker (Ajntraht Frankfurt), Lajmer i Sabitcer (Lajpcig), Lazaro (Borusija M.), Šaub (Luncer), Šlager (Volfsburg), Šepf (Šalke 04), igrače napada: Arnautović (Šangaj) Grbić (Loren), Gregorič (Augsburg) i Kalajdžić (Štutgart) i Onisivo (Majnc).

Reprezentacija Austrije pripreme počinje 27.maja u banji Bad Tacmansdorf, gde će ostati do 1.juna, nakon čega će Foda odabrati konačni kadar za Evropsko prvenstvo, u kojem sigurno mesto ima srpska trojka.

Zatim je planirano da reprezentacija 2. juna u Midlzborou odigra prijateljsku utakmicu sa Engleskom, a 6. juna u Beču je zakazana generalna proba za „Euro“ protiv Slovačke.

Zatim je predviđeno da reprezentacija od 8. juna boravi u posebnom kampu u Zeldu u Tirolu odakle će se preko Inzbruka uputiti na Evrospko prvenstvo.

Prvu utakmicu u C grupi reprezentacija Austrije igra 13. juna u Bukureštu protiv Severne Makedonije,, nakon toga 17.juna u Amsterdamu protiv Holandije, a poslednji meč grupe igra 21.juna u Bukureštu protiv Ukrajine.

Zadivio je Nemce! Zvezda Bundeslige momak srpskog porekla! (FOTO+VIDEO)

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More