“NE distanci”, “NE MASKAMA”, u BEČU kraj korone se slavi uz SRPSKE NARODNJAKE!

Iz brojnih ugostiteljskih objekata čula se SRPSKA MUZIKA!

Foto: unsplash
560

Nakon više od 200 dana, juče su u Austriji otvoreni prvi ugostiteljski objekti, a do večeri krenulo je da se slavi uz muziku.

Iz mnogih kafića i barova čula se srpska muzika, a mušterije su čekale i po nekoliko sati u ulici Otakringer štrase, poznatijoj kao “Balkanska milja“, da uđu u lokale, prenosi “Telegraf”.

Iako je dozvoljeno otvaranje ugostiteljskih objekata uz strogo poštovanje mera koje podrazumevaju negativan test, potvrdu o vakcinaciji i održavanje distance, kako piše Heute koji je objavio snimke provoda na kojima se čuju srpski narodnjaci, mnogi su prestali da poštuju mere distance kako je veče odmicalo.

Kako su za ovaj list svedočili gosti koji su sinoć uživali u lokalima, mnogi su pevušili: “Ne distanci, ne maskama. Nikad ovako pandemiju nećemo pobediti”.

Pucnjava nasred ulice u Novom Pazaru: Snimak obračuna usred bela dana pred prolaznicima!

Ovo ponašanje je navodno razljutilo mnoge Bečlije, koji se nadaju da nakon ovih žurki korona brojke neće krenuti da skaču.

Inače, istraživanja javnog mnjenja uoči otvaranja ugostiteljski objekata, pokazala su da 50 odsto Austrijanaca želi konačno bez ograničenja da se sastaje sa prijateljima, a 41 odsto je navelo da želi odmah da ode u restoran.

Podsetimo, u restorane Austrijanci mogu ići samo ako imaju negativan rezultat testa, sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom kovid-19.

Ugostitelji su dužni da kontrolišu da li gosti imaju tu potrebnu “ulaznicu”.

Kućni test važi samo 24 sata, antigenski test 48 sati, a PCR test se 72 sata može koristiti kao „ulaznica“ u otvorene objekte, bilo da su restorani, bazeni, hoteli, fitnes-centri, stadion.

Upravo zbog potrebnog testa aktuelno centri za testiranje su suočeni sa velikim redovima.
Oko 700.000 testova dnevno mogu, prema zvaničnim podacima, posojeći centri da sprovedu, a taj kapacitet je u utorak bio gotovo potpuno iskorišćen.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More