“Želimo da podržimo mlade da ostanu u zemlji, i ako je moguće vratimo one koji su otišli u inostranstvo”

FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
287

Regionalna konfencija privrednika, u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva privrede, biće održana onlajn u nedelju, a resorna ministarka Anđelka Atanasković kaže da je cilj Ministarstva da stvarno podrži mlade i da je zato i dalo podršku održavanju konferencije.

“Želimo da podržimo mlade i da stvorimo ambijent koji bi omogućio da oni ostanu u zemlji, da svoju porodicu osnuju ovde i da ako je moguće vratimo u zemlju naše mlade koji su otišli u inostranstvo”, rekla je ministarka za Tanjug.

Atanasković ističe da Ministarstvo privrede pokušava da najvećim delom sredstava koje ima, omogući privrednicima da što bolje posluju i da i mladi mogu da konkurišu za sredstva i pokušaju sa svojim poslovanjem.

“Ove godine imamo i jedan projekat koji se odnosi na mlade i na žene za koji smo izdvojili 100 miliona dinara bespovratnih sredstava. Taj projekat omogućava mladima koji imaju želju i ideje, da nešto urade sa svojim životom i u svojoj zemlji a mi im stojimo na raspolaganju za pomoć i da krenu u svoj biznis”, naglašava ministarka.

Atanaskovć će otvoriti konferenciju, a očekuje se da će u radu učestvovati izvršna direktorka Aure Mila Litvinjenko, izvršni direktor Ðenerali osiguranja Srbija Dragan Filipović, osnivač Mokrogorske škole menadžmenta Srđan Janićijević, direktorka za ljudske resurse MK grupe Marina Rakić i izvršna direktorka Sava Centra Kristina Mirosavljević.

Konferencija počinje u 18 časova, a zbog epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 biće održana onlajn.

Zainteresovani mogu da se prijave putem sajta unija.rs gde će dobiti instrukcije za praćenje putem Jutjub kanala.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More