Podgrejala sumnje! “Teorija da je koronavirus pokrenut u laboratoriji je “jedna mogućnost”!

Dr Rošel Valenski je američki stručnjak za koronu, njena izjava o poreklu korone podgrejala sumnje, a evo šta kaže i SZO!

Foto: unsplash
778

Američki stručnjak za koronavirus kaže da je teorija da je koronavirus pokrenut u laboratoriji “jedna mogućnost”.

Direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dr Rošel Valenski izjavila je u sredu da nije odbacila činjenicu da je kovid 19 mogao da nastane u laboratoriji, rekavši da je to “sigurno” jedna mogućnost.

Ali dodala je da većina koronavirusa “uglavnom životinjskog porekla”.

Komentare je dala tokom zasedanja u Senatu, dodajući da nije videla dovoljno podataka da bi dala svoje mišljenje o tome kako je nastala trenutna pandemija.

“Neverovatno je da je virus došao iz laboratorije”

Primedbe najvišeg zdravstvenog zvaničnika administracije Bajdena usledile su usred sve češćih poziva da se istraži da li virus ima zoonotsko ili životinjsko poreklo ili potiče iz laboratorije u Vuhanu u Kini.

Svetska zdravstvena organizacija izjavila je u martu u izveštaju da je “krajnje neverovatno” da je virus ljudima unet slučajnim curenjem iz laboratorije. Ali taj zaključak je žestoko kritikovan, a od tada su se javili i drugi naučnici koji pozivaju na dodatnu istragu.

U pismu 18 vodećih naučnika, objavljenom u časopisu “Science” prošle nedelje, kaže se: “I teorije slučajnog puštanja iz laboratorije i zoonotski preliv ostaju održivi”.

Na veb lokaciji CDC-a trenutno se kaže da, iako je tačan izvor izbijanja nepoznat, “znamo da je prvobitno nastao kod životinje, verovatno slepog miša”.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More