Nina prešla granicu sa Grčkom bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji! Evo kako je uspela u tome!

Putnici iz Srbije se već brčkaju na plažama, a evo kako je putnica iz Srbije uspela da pređe granicu bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji!

Foto: Tanjug (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
264

Turistička sezona u Grčkoj otvorena je polovinom maja, a prvi putnici iz Srbije već se brčkaju na obalama Egejskog i Jonskog mora.

Zahvaljujući sporazumu koji su potpisali predstavnici turističkih vlasti Srbije i Grčke, državljanima Srbije omogućen je ulazak u Grčku ako su vakcinisani i ako je od primljene druge doze prošlo 14 dana, piše “Telegraf“.

Alternativa je negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ovo pravilo za ulazak u Grčku odnosi se na sve državljane Srbije starije od 5 godina.

Šta se događa kad neko krene put Grčke bez validne potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa? Svoje iskustvo podelila je Nina S. u jednoj od Fejsbuk grupa namenjenih turistima koji ide u Grčku.

– Juče smo krenuli put Grčke. Muž uredno vakcinisan, meni nije prošlo 14 dana od dobijanja druge doze vakcine protiv korona virusa. Deca od 3 i 8 godina. Imala sam urađen test na antitela koji Grci nisu uvažili. Tražili su isključivo PCR. Upućeni smo u Đevđeliju na testiranje – napisala je Nina.

Recepcionarka hotela u Đevđeliji pozvala je privatnu zdravstvenu ustanovu i Nini zakazala PCR test:

– Tamo se test telefonski zakazuje i nije moguće uraditi ga kao ja, kao padobranac. Ali je cura sa recepcije pozvala laboratoriju i za 50 evra sam uradila test.

Nina je, takođe, navela da je čekajući u hotelu da joj recepcionarka zakaže testiranje videla dve žene koje su takođe zakazale PCR test i opredelile se da prenoće u Đevđeliji – obe usluge koštale su ih 80 evra.
– Moja iskrena preporuka da zakažete unapred mejlom ili telefonom test u Đevđeliji, obiđete ovo divno, malo mestašce i nastavite put svoje destinacije – poručila je Nina.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More