Angela Merkel: Ne bih volela da u knjigama istorije bude zapisano da sam bila lenja

Foto: Tanjug/AP Photo/Mićael Sohn
259

Posle 16 godina na čelu Nemačke, kancelarka Angela Merkel ima samo jednu želju: da za nju ne kažu da je bila lenja. Merkel koja odlazi u penziju posle parlamentarnih izbora zakazanih za 26. septembar, poznata je kao neumorni radnik i izdržljiva u dugim pregovorima sa vođama iz sveta ili sa zvaničnicima nemačkih regiona.

“Kažem mu sve u lice”, Merkel odgovorila na pitanje da li PUTINA smatra “ubicom”!

Međutim, ona je danas na forumu koji je organizovao VDR, na pitanje šta ne bi volela da o njoj piše u knjigama istorije, kratko odgovorila: “Da sam bila lenja”.

Taj komentar kancelarke (66) uz blagi osmeh krajičkom usana, odraz je njenog introvertnoog karaktera.

Angela Merkel je jedna od omiljenih političkih figura Nemaca i mnogi se dive njenoj otpornosti na umor pošto je umela da ne spava celu noć i pregovara.

Ona je 2015. godine rekla da ima “kapacitet izdržljivosti ali u nekom trenutku mora da se odmori”. Poznata je po tome što voli da se konsultuje i da okuplja zvaničnike, čak i po cenu kašnjenja u donošenju nekih odluka.

“Moj radni metod je uvek bio stvaranje veza i rešavanje nesuglasica kroz razgovor”, rekla je ona, čime se razlikuje od nekih zvaničnika čije se ponašanje sastoji od stvaranja tenzija.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More