“Ovo znači da smo pobedili treći talas pandemije”: Orban objavio kada će Mađarska ukinuti većinu ograničenja zbog korone

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, Pool
284

Mađarska će ukinuti većinu preostalih ograničenja povezanih s kovid-19, uključujući noćni policijski čas, čim broj vakcinisanih dostigne prekretnicu od pet miliona ovog vikenda, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, dodavši da je došlo vreme da se maskama kaže zbogom.

On je rekao da maske više neće biti potrebne na javnim mestima, dok se skupovi koji okupljaju do 500 ljudi mogu održati na otvorenom, prenosi agencija Rojters.

Takođe će biti dozvoljena venčanja sa do 200 ljudi.

“Ovo znači da smo pobedili treći talas pandemije. Brojku od pet miliona vakcinisanih ćemo dostići za vikend. Mađarska je bezbednija zemlja od ostalih. Došlo vreme da se maskama kaže zbogom”, kazao je Orban.

Mađarska je jedina država Evrospke unije koja je odobrila korišćenje ruske i kineske vakcine u velikim količinama pre nego što ih je Evropska agencija za lekove odobrila.

Zbog toga, Mađarska je među vodećim zemljama Evropske unije po vakcinacijama, jer je 50 odsto populacije dobilo bar jednu dozu vakcine.

Vlada je otvorila brojne delatnosti i objekte, među kojima su hodeli, restorani, spa centri, pozorišta, teretane, sportski objekti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More