“Ovo je dokaz”: Organizovali su poslovni ručak i svadbu bez mladenaca, evo šta je rezultat

Foto: Unsplash/ Drew Coffman
218

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak saopštio je danas da među učesnicima dva pilot projekta organizovana prošle sedmice u Zagrebu nema pozitivnih na korona virus.

Capak je na konferenciji za novinare podsetio da je jedan projekat bio poslovni ručak, kome je prisustvovalo 86 osoba vakcinisanih obema dozama i svi oni su, kazao je, bili negativni na PCR testu.

Drugi pilot projekt je bila svadba na kojoj je bilo 25 vakcinisanih osoba, 27 osoba koje su prebolele koronu i i 58 njih sa negativnim testom.

“Ovo nam pokazuje da se na takvim događanjima nije dogodila zaraza. Ovo je dokaz da možemo na taj način, ako pustimo samo one koji su vakcinisani, koji su preboleli ili testirani, organizovati takve događaje, da smo blizu one stare normale”, rekao je Capak.

Aktuelne epidemiološke mere na snazi do kraja maja

Aktuelne epidemiološke mere u Hrvatskoj su na snazi do kaja maja, a eventualno popuštanje najavljeno je za 1. jun.

Šef Kriznog štaba Davor Božinović je na konferenciji za novinare upozorio na poštovanje mera, jer novi korona virus i dalje cirkuliše.

Božinović je posebno pozvao maturante da se prilikom okupljanja pridržavaju preporučenih mera.

“Ne samo maturanti, nego svi moramo biti svesni da su brojke još uvek visoke, iako ove sedmice padaju zaa više od 30 odsto”, rekao je.

Incidenca je, kazao je, takva da je Hrvatska u tzv. crvenoj zoni i, ako brojevi ne budu padali, naćiceo se sa ograničenjinema za dolaza stranih turista u Hrvatsku, istakao je Božinović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More