Španija otvara vrata putnicima koji nisu iz zemalja članica EU, uz JEDAN USLOV

Foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos
222

Španija će dozvoliti ljudima koji nisu iz zemalja članica Evropske unije, a koji su vakcinisani protiv kovida-19, da uđu u Španiju od 7. juna, izjavio je danas španski premijer Pedro Sančez.

“Novo pravilo primenjivaće se na vakcinisane putnike bez obzira na njihovu zemlju porekla”, rekao je Sančez, navodeći kao primer Sjedinjene Države, prenosi agencija Rojters.

Neophodno je, međutim, da imaju imaju sertifikat koji dokazuje da su primili vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA) ili Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Najavio je i da će od 24. maja Španija dozvoliti turistima iz zemalja koje nišu članice EU, a koje se smatraju da nose mali rizik od zaraze, da uđu u Španiju bez negativnog PCR testa.

Na tu listu će biti uvrštena Britanija, kao i Australija, Novi Zeland i Izrael između ostalog.

Govoreći dan nakon što je Evropska unija postigla dogovor o digitalnim sertifikatima o vakcinama, Šančez je rekao da će pokretanje sektora turizma biti ključni pokretač ekonomskog oporavka Španije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More