KORONI SE NAZIRE KRAJ? Pozitivno 391, preminulo 13 osoba

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/
226

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.928 osoba, od kojih je pozitivno 391 dok je, nažalost 13 osoba preminulo. Na respiratorima je 67 osoba.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 10.062 osoba, od kojih je pozitivno bilo 550. Preminulo je juče 14 osoba, dok je na respiratorima bilo 70 osoba.

Od jula Evropska unija uvodi digitalne kovid sertifikate, Srbiji se otvara put?

 

Danas poslednji pacijenti napuštaju privremenu bolnicu u Štark areni, koja se na osnovu odluke Vlade od 14. maja, zatvara. Zamneik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od poslednjih 49 pacijenata koji su ostali u privremenoj bolnici u Štark areni njih 13 biti prebačeno u kovid bolnicu u Batajnici, a ostali će biti pušteni kućama jer su izlečeni.

Vesić je dodao da će posle toga privremena kovid bolnica u Areni biti zatvorena, kako je Vlada Srbije odlučila još 14. maja.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da se u poslednje dve do tri nedelje vidi trend smanjenja broja pacijenata i “vidi se svetlo na kraju tunela”.

– Ne nazire se, već se vidi svetlo na kraju tunela, imamo 302 bolesnika obolela od kovida, u intenzivnoj 35, 26 je intubirano – navela je direktorka bolnice u Batajnici.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More