VAŽNA INFORMACIJA nakon ukidanja desetodnevnog karantina: Kako ćemo od danas putovati u Švajcarsku?

Foto: Tanjug/AP Photo/Mićael Probst
345

Švajcarska je juče donela odluka prema kojoj od 20. maja putnici koji u ovu zemlju dolaze iz Srbije više ne moraju u desetodnevni karantin. To je novina nakon što je ta zemlja ažurirala listu rizičnih država za dolazak u Švajcarsku.

Ipak, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije i dalje stoje isti uslovi za ulazak državljana naše zemlje u Švajcarsku kao i pre 20. Maja.

LEPE VESTI IZ ŠVAJCARSKE: Srbija skinuta sa liste rizičnih zemalja!

 

U ovom ministarstvu da redovno ažuriraju svoj sajt u vezi sa uslovima za putovanja u druge države i da će sve eventualne novine o ulasku naših državljana u Švajcarsku saopštiti čim dobiju od te zemlje dokument o novim odlukama.

Podsećanja radi, na sajtu ovog ministarstva naglašavaju da državljani Srbije ne mogu da uđu u Švajcarsku Konfederaciju osim lica koja imaju regulisani boravak.

-Lica koja imaju pravo da uđu iz Srbije u Švajcarsku moraju da najave svoj dolazak popunjavanjem prijave na sajtu https://swissplf.admin.ch/home, ali samo ako dolaze avionom, autobusom, vozom ili brodom. Putnici koji iz Srbije dolaze avionom moraju da poseduju i negativan PCR test – ističu na ovom sajtu.

Kako kažu, više informacija se može pronaći na sledećoj internet stranici: https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-p…

– Tranzit je dozvoljen za lica koja poseduju regulisan boravak u odredišnoj zemlji u Šengenskom prostoru. U tom slučaju, potrebno je staviti na uvid dokaz o nameri i mogućnosti ulaska u tu zemlju – zaključuju na sajtu Minsitarstva spoljnih poslova.

Inače, nezvanično se pominje da bi Švajcarska mogla da dozvoli ulazak u zemlju svim vakcinisanim građanima Srbije čak i sa kineskom i ruskom vakcinom.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More