Ispovest Opre Vinfri o silovanju kada je imala DEVET godina: “Odveo me je u prodavnicu, dok mi je krv tekla niz nogu i kupio sladoled” (VIDEO)

Foto: Instagram/printscreen
206

Ona je o trajnoj traumi izazvanoj seksualnim napadima kojima je bila izložena do 14. godine, govorila u svojoj novoj emisiji o mentalnom zdravlju, „The Me You Can’t See“, a na kojoj je započela da radi u saradnji sa Harijem.

Opra je u prvoj epizodi svoje nove emisije, kroz suze razgovarala o sopstvenoj traumi iz detinjstva, objašnjavajući da nije ni znala šta su seks i silovanje kada ju je tada 19-godišnji rođak počeo da siluje kao dete.

Slavna voditeljka je otkrila da ju je iskustvo naučilo da mlade devojke nikada nisu na sigurnom.

„Sa devet, 10, 11 i 12 godina silovao me je moj 19-godišnji rođak“, rekla je i dodala:

„Nisam znala šta je silovanje. Svakako nisam bila svesna te reči. Nisam imala pojma šta je seks, nisam imala pojma kako se prave bebe, nisam ni znala šta mi se događa. I čuvala sam tu tajnu“, ispričala je ona Hariju.

„I to je samo nešto što sam prihvatila, da devojčica nije bezbedna u svetu prepunom muškaraca“, rekla je.

Opra je i ranije javnosti otkrila detalje svoje traumatične istorije seksualnih napada koje je doživela u detinjstvu, otkrivajući da ju je nekoliko rođaka, uključujući ujaka, zlostavljalo do 14. godine – kada je zatrudnela i poslata da živi sa ocem.

Ali njen prvi silovatelj bio je njen tada 19-godišnji rođak, koji ju je zlostavljao nekoliko godina. Nikada nije otkrila njegovo ime.

“Svaki put kada bi obukao odelo i kravatu…” Princ Hari nikad otvorenije o životnim traumama, braća zajednički optužili medije za smrt majke (FOTO)

„Odveo me je u prodavnicu sladoleda dok mi je krv još tekla niz nogu  i kupio mi sladoled“, otkrila je Opra šta se dogodilo nakon što je prvi put silovana.

Voditeljka je naglasila i zašto je toliko važno deliti ono što joj se dogodilo.

„Pričanje priče, mogućnost da naglas kažem: ‘To mi se dogodilo je presudno“, rekla je.

Opra je tokom odrastanja bila izložena i drugim oblicima zlostavljanja, uključujući fizičko zlostavljanjeod strane bake i zanemarivanje majke.

„Način na koji me je baka odgajala i šibala sa pet i šest godina je jako jeziv“, rekla je i dodala:

„Moja baka bila je vrlo oštra, poput mnogih roditelja crnaca tokom te ere. Ideja da grlite i volite svoje dete ili čak dopuštate detetu da se oseća voljenim jednostavno nije bila deo njenog života“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More