U Bundestagu sve glasniji oni koji podržavaju Srbiju po pitanju KiM: Kosovo je Srbija i konačno mora biti razoružano

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Sohn
270

Nemačka poslanica levičarske stranke „Levica“ Žaklin Nastić izjavila je u nemačkom parlamentu da Kosovo treba razoružati jednom zauvek.

U svom obraćanju poslanicima između ostalog Nastić je naglasila da optuženi u Specijalnom sudu u Hagu za ratne zločine OVK Hašim Tači i ostali lideri OVK moraju biti osuđeni.

Poslanica u nemačkom parlamentu Žaklin Nastić: Te poruke o ”gotovoj stvari” su licemerne

„Levica zahteva momentalni završetak misije KFOR! Ilegalno stvoreno bure baruta, Kosovo, mora konačno biti razoružano, a Hašim Tači i svi drugi ratni zločinci osuđeni“, obajvila je Nastić na Tviteru.

Jasna poruka iz Bundestaga: Nemačka protiv zakona menjala granice Srbije

Кakav dijalog Beograda i Prištine treba da podržimo i kako da izbegnemo opasnost da se Srbija i tzv. Кosovo dodatno udaljavaju.

To se juče zapitao u Bundestagu poslanik Alternative za Nemačku Jens Kestner.

“Srbiju, čiji je, po mom mišljenju, Kosovo i dalje sastavni deo, moramo više približiti nama, umesto što tražimo ono što nas razlikuje! Ukoliko stalno tvrdite da se zalažete protiv promene granica, bilo gde na svetu, imamo li pravo da previdimo činjenicu da smo i sami već učestvovali u protivpravnoj promeni granica u tom regionu! Srbija danas i dalje opravdano ukazuje na tu protivrečnost”, poručio je Kestner na sednici na kojoj se vodila debata o predlogu Vlade kancelarke Angele Merkel da se produži misija Kfora za vojnike Bundesvera do 30. juna 2022. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More