UMRLA nakon VAKCINACIJE: Žena slovenačkog diplomate dobila vensku trombozu i preminula od moždanog udara!

Tragičan kraj žene "mlađe od 40 godina"!

Foto: Tanjug (AP Photo/Bikas Das, File)
832

Slovenački Institut za javno zdravlje (NIJZ) vodi u saradnji s belgijskim zdravstvenim vlastima istragu o tragičnoj smrti supruge slovenačkog diplomate u Briselu koja je posle vakcinisanja dobila vensku trombozu i umrla od moždanog udara u bolnici nakon što je više dana bila u kritičnom stanju.

Žena „mlađa od 40 godina“ bila je pre desetak dana vakcinisana vakcinom protiv kovida 19 proizvođača Džonson & Džonson koja se daje u jednoj dozi, a prve teškoće osetila je posle nekoliko dana, prenosi “N1”.

Kako prenosi Slovenačka televizija, najpre se pojavila glavobolja i imala je otečenu nogu, a na pregledu kod lekara joj je dijagnostifikovana duboka venska tromboza i određena terapija, ali je nakon toga u noćnim satima dobila moždani udar i posle nekoliko dana provedenih u kritičnom stanju umrla u bolnici.

Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) pokrenuo je postupak da se utvrdi da li su komplikacije i kasnija smrt uzročno povezani s vakcinisanjem, odnosno mogućim negativnim nuspojavama vakcine. To sada istražuje stručno predsedništvo pri ministarstvu zdravlja, u kojem ističu da će za procenu slučaja biti važne sve informacije koje će dobiti od belgijskih zdravstvenih vlasti.

Vakcina Džonson & Džonson je, kao i ona proizvođača AstraZeneke, vektorska je vakcina, a utvrđeno je da u izuzetno retkim slučajevima mogu izazvati stvaranje krvnih ugrušaka.

To je potvrdila i Evropska agencija za lekove (EMA), koja takve slučajeve i dalje prati.

EMA je pre mesec dana objavila da je odnos koristi i rizika te vakcine i dalje pozitivan, premda postoji moguća povezanost s vrlo retkim slučajevima neuobičajenih krvnih ugrušaka.

 

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More