Danijel Redklif zaigraće u filmu “MIS SARAJEVO”: Ima glavnu ulogu, a ovo je tema!

Za sada nije poznat datum izlaska filma, a režiraće ga francuski režiser David Oelhofen.

Foto: youtube/printscreen
270

Danijel Redklif, planetarno poznati glumac po ulozi u serijalu filmova Hari Poter, prema dostupnim podacima na IMDb-u, igraće glavnu ulogu u filmu “Mis Sarajevo”.

Naime, 29. maja 1993. godine održan je izbor za najlepšu devojku opkoljenog Sarajeva. Titulu Mis opkoljenog Sarajeva ponela je Inela Nogić i postala simbol otpora grada na Miljacki. U isto vreme je, zajedno sa svojim koleginicama, poslala poruku svetu o tome šta se događa u ratnom Sarajevu, prenosi “B92”.

Ovaj događaj inspirisao je Briana Ena i U2 da napišu pesmu “Mis Sarajevo”, koja je bila jedini singl sa albuma Oridžinal Soundtreks 1 iz 1995. godine.

Single je prvobitno izdat pod pseudonimom benda Pasendžers. Lučano Pavaroti je bio gostujući vokal, koji je otpevao opersku solo deonicu u pesmi.

Pesma je dostigla 6. mesto na listi singlova Ujedinjenog kraljevstva, te je bila pozicionirana među prvih deset hitova mnogih evropskih zemalja. Bono je naveo pesmu “Mis Sarajevo” kao njegovu omiljenu U2 pesmu.

Za sada, nije poznato mnogo detalja o filmu, kao ni mogući datum njegovog izlaska, ali je poznato da će ga režirati francuski režiser David Oelhofen.

Radnja filma će da prati humanitarnog radnika, koji govori o svom životu u Sarajevu za vreme rata u Bosni i Hercegovini.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More