BROJKE SVE BOLJE: Pozitivno 404, preminulo 14

foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP
176

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.087 osoba, od kojih je pozitivno 404, dok je, nažalost osoba 14 preminulo.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 9.928 osoba, od kojih je pozitivno bilo 391. Preminulo je 13 osoba, dok je na respiratorima bilo 67 pacijenata. Prošle subote imali smo 705 novozaraženih.

Sastali se zdravstveni naučnici i poručili: Svet ulazi u eru pandemija, korona ostaje među nama

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je danas da je prvu dozu vakcine do sada primilo 2.370.000 građana Srbije i da je sa obe doze vakcinisano 1.871.000 osoba, i upozorio da je na mladima velika društvena odgovornost u nastavku procesa imunizacije.

Đerlek je u jutarnjem Dnevniku RTS-a rekao da je Srbija blizu cilja od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana, ali je dodao da je teško licitirati datumima kada je reč o kolektivnom imunitetu.

Ističe da je na mladima velika društvena odgovornost.

– Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života, uzmite stvar u svoje ruke, to je vakcina, pomozite nam svima da se vratimo u normalan život, da na leto možemo da putujemo, držimo koncerte i vratimo se normalnom životu – poručio je Đerlek.

Novi kontigent od 266.000 doza vakcina Sinofarm stigao je danas u Srbiju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo dočekali su novi kontigent vakcina.

– Drago mi je da sam dočekala novi kontigent vakcina, raduje me pad broja novozaraženih u Srbiji. Čestitam na postignutim rezultatima kada je vakcinacija u pitanju u Srbiji. U toku je masovna vakcinacija u Kini juče je dato više od 480 miliona doza u kontinentalnom delu samo. Kina je već isporučila ukupno 300 miliona u svetu. Želimo da nastavimo saradnju sa Srbijom u borbi protiv epidemije – rekla je Čen Bo.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More