Teksas zamenili prirodom! Ana sa mužem i petoro dece živi u školskom autobusu: Život na točkovima neverovatna je privilegija (FOTO)

foto: Printscreen Youtube
238

Ana i Džef Barton sa petoro dece, dva psa i mačkom žive u preuređenom školskom autobusu, a svoje avanture sa putovanja širom zemlje dele sa ljudima na svom Instagram profilu.

– Jednog dana seli smo i razgovarali šta bismo mogli da uradimo kako bismo produžili naše izlete, počeli smo da razmenjujemo ideje i evo nas danas ovde u autobusu – rekao je Džef.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Pre više od četiri godine porodica se odlučila na potez koji su mnogi u njihovom okruženju osuđivali. Međutim, oni se nisu obazirali na to i odmah su počeli da planiraju koje će sve predele da obilaze u svojoj novoj kući na točkovima.

Sa velikom porodicom morali su mnogo pažljivije da preurede prostor, kako bi dobili što više mesta. Kako obične kamp kućice nisu dolazile u obzir, par se odlučio za stari školski autobus.

Pronašli su jedno udruženje koje stare autobuse preuređuje u domove na točkovima. Pošto se Džef bavi dizajnom on je detaljno pomoću 3D programa zajedno sa Anom isprojektovao kako će nova kuća da izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Kako bi shvatili kakav je osećaj živeti u tako malom prostoru, par je pokušao da u svojoj dnevnoj sobi napravi raspored nameštaja na onolikoj površini koliku će imati u autobusu. Kada su uspeli jako im se dopao raspored i tada su bili sigurni da su spremni na novu avanturu zvanu “život na točkovima”.

Bračni par je kupio školski autobus Internešnal 3000 iz 2004. godine i šest meseci proveli su renovirajući ga.

– Odlučili smo se za ovu opciju jer nam školski autobus nudi više prostora po pristupačnoj ceni. Ceo dom nas košta oko 35.000 dolara, što je za naše uslove i više nego odlično – kaže Ana.

Kada se porodica odlučila na život na točkovima imali su već troje dece, a Ana bila trudna sa četvrtim. U međuvremenu su dobili još jedno dete. Mnogi su se zapitali kako su uspeli da sve smeste u tako mali prostor.

– Rešili smo da se oslobodimo viška stvari koje su nas gušile. Tako smo postali rasterećeniji – kaže Džef.

Oni su izvadili sedišta autobusa i okrečili krov, a na prozore su stavili zavese kako bi imali više privatnosti. Sada u svom domu imaju kuhinju, trpezariju, spavaće sobe, kupatilo i malu radnu sobu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Kada uđete u autobus odmah ispred vas nalazi se dnevna soba koja zauzima centralni prostor. Tu su stočić i kauči koji mogu da se razvuku i pretvore u krevet za goste. Njima u goste često dolaze ljudi koje sreću na svojim putovanjima i koji žele da vide kako izgleda živeti u tako malom prostoru.

Prostor iznad sedišta za vozače pretvoren je u mali regal, a tu im se nalazi i televizor.

U kuhinji se nalaze šporet, rerna, sudopera i frižider, kao i mašina za pranje i šušenje veša.

– Iako ne deluje tako imamo dovoljno mesta za odlaganje namirnica. Mi smo vegetarijanci i otprilike na svake dve nedelje idemo u kupovinu – rekla je Ana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Da je svaki deo prostora savršeno iskorišćen dokazuje i to što je Džef uspeo da napravi sklopivi sto i time sebi stvori mini kancelariju. Njemu je ovo omiljeni deo kuće jer ima dovoljno sunčeve svetlosti i prostora da neometano završi sav posao koji ima u toku dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Spavaća soba za tri ćerke nalazi se na improvizovanom spratu i sastoji se iz tri kreveta na sprat, a sve je obojeno u roze i žutu, koje su omiljene boje njihovih devojčica. One imaju svoj prostor kako bi, kada to žele, mogle da imaju malo privatnosti u odnosu na ostale u kuci. Svaka devojčica uredila je prostor po svojoj želji i u njima se nalaze čak i mali ormari za njihove stvari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

U ogromnom bračnom krevetu za sada spava njih četvoro – roditelji i dvoje najmlađe dece. Pošto deca brzo rastu, par planira da uskoro preuredi dom kako bi i oni dobili svoj prostor. Ispod kreveta smestili su korpe u kojima staju dodatne stvari što pokazuje da su o svakom detalju vodili računa.

Zbog visine autobusa, ali i prostora najveći problem je bilo kako pametno rešiti problem kupatila. Par je došao na ideju da se iseče deo krova kako bi ga produžio i upravo na tom mestu postavljen je tuš. U kupatilu se nalaze još i umivaonik i wc šolja, a prozori u ovom delu autobusa prekriveni su folijom, kako bi zaštitili svoju privatnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Oni su u autobus dodali i mali svetlarnik, a imaju i prostor u kome se skuplja kišnica.

– Život na točkovima neverovatna je privilegija – kaže Ana.

Tokom pandemije uspeli su da se spakuju i ponovo okupe sa širom porodicom u Kanasu, a da nikom ne budu na teretu. Uz to uspeli su da obiđu neke veoma zanimljive predele koje inače ne bi mogli, prenosi Insider.

– Kupili smo autobus, preuredili ga, krenuli na put i nikada se nismo pokajali – rekao je na kraju Džef.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @regainingadventure

Izvor Insider
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More