SAD: Broj novozaraženih u padu, stručnjaci i dalje upozoravaju

Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong
232

Broj novozaraženih korona virusom u SAD je u padu što širi optimizam da vakcinacija doprinosi i smanjenju teških formi zaraze i manjem broju novih slučajeva kovida 19, javlja AP.

Prosek novoobolelih u poslednjih sedam dana je ispod 30.000, a direktorka Nacionalonog centra za kontrolu bolesti Rošel Valensi podseća da tako nizak broj novih slučajeva nije zabeležen još od 18. jula prošle godine.

U padu je i prosečan broj preminulih među kovid pacijentima i iznosi 552, što je takođe nezabeleženo od jula prošle godine.

Stručnjaci su potvrdili da je masovna vakcinacija doprinela da smanjenju broja novih zaražavanja, ali i upozoravaju da još uvek nije vakcinisan dovoljan broj Amerikanaca da bi se virus kompletno suzbio.

Predsednik SAD Džoyef Bajden nastoji da ubedi svoje sugrađane da se vakcinišu i podseća ih da je vakcinacija put za povratak u normalan život, dodaje AP.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More