SRBIJA dobila 12 poena i od AUSTRIJE i ŠVAJCARSKE, a ni KOMŠIJE nas nisu izneverile, publika iz OVIH PET ZEMALJA je rekla svoje! (FOTO, VIDEO)

Evo od kojih zemalja je Srbija dobila po 12 poena od publike!

Foto: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong)
580

Sistem glasanja koji poslednjih godina važi na Evroviziji podrazumeva da polovinu poena čine glasovi stručnog žirija, dok su druga polovina glasovi publike iz svih zemalja učesnica, a sada je objavljeno iz kojih zemalja su srpske predstavnice, grupa “Hurricane”, koja je sinoć osvojila 15. mesto, dobile poene od publike, i koji broj bodova je u pitanju.

I dok smo sinoć u prenosu uživo imali priliku da čujemo kako je glasao stručni žiri iz svake od zemalja učesnica, broj poena osvojenih od strane publike saopštavan je zbirno. Naknadno je, na zvaničnom sajtu Evrovizije, objavljeno iz koje zemlje su Srbija, kao i ostale učesnice, dobile glasove gledalaca, piše”Blic”.

Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Srbija je, naime, po 12 poena dobila od gledalaca iz pet zemalja – od “komšija” Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, ali i od Austrije i Švajcarske.

Pet poena dodelila nam je publika iz Bugarske, po 4 poena gledaoci iz Italije i Malte, po 3 poena dobili smo od publike iz Nemačke i Francuske. Dva poena dodelila nam je publika iz Australije, dok smo 1 poen dobili od gledalaca iz Švedske.

Podsetimo, kada je reč o glasanju stručnog žirija, Srbiji su poene dodelile tri zemlje – stručni žiri iz Severne Makedonije je Uragankama dao 12 bodova, žiri iz Hrvatske sedam, dok je stručni žiri iz Albanije našim predstavnicama dodelio jedan poen.

Sa 82 boda od publike i 20 bodova od žirija, Srbija je, sa ukupno 102 boda, zauzela 15. mesto, dok je trijumfovala Italija, sa 524 boda.

Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Publika iz Srbije je u finalu 12 bodova dodelila upravo pobedniku ovogodišnjeg takmičenja – Italiji, dok je stručni žiri 12 poena dao predstavnici Francuske.

Objavljen je i broj bodova koje su zemlje učesnice osvojile u polufinalnim večerima. Grupa “Hurricane” u drugom polufinalu zauzela je 8. mesto, od 17 zemalja koje su se takmičile te večeri. Na zvaničnom sajtu Evrovizije objavljeno je da je grupa “Hurricane” u drugoj polufinalnoj večeri imala 124 boda.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More