Još 500.000 evra do SUTRA, za srećno i bezbrižno detinjstvo malog GAVRILA! (FOTO)

Foto: Facebook/printscreen
400

Za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i dalje nedostaje novac. Uprkos brojnim akcijama koje su organizovane, ostalo je da se prikupi nešto više od pola miliona evra do ponedeljka, kako bi se lečenje obavilo u inostranstvu.

Dva i po miliona evra – toliko je novca potrebno kako bi sedmomesečni Gavrilo Đurđević imao šansu da ozdravi. Kapitenska traka Kristijana Ronalda koju je posle nepriznatog gola protiv Srbije bacio na stadionu Crvene zvezde, među prvima je bila ulog u prikupljanju pomoći. Na aukciji je prodata za 64 hiljade evra, dok je potpisani dres istog fudbalera prodat za 1,3 miliona dinara. Humanitarnu akciju donacijama svakodnevno podržavaju građani Srbije i razne kompanije, ali neophodan novac za lečenje u inostranstvu još nije prikupljen.


„Nama za sada nedostaje nešto više od pola miliona evra, dobili smo termin u bolnici 25. maj, to je datum kada Gavrilo treba da ode da uradi sve potrebne analize pre primanja terapije. U ponedeljak ćemo imati tačan izvod iz fondacije koliko nam novca nedostaje i da li ćemo imati dovoljno da nas bolnica primi“, kaže Gavrilova mama Nevena Đurđević.

Kako bi se pomoglo da bolnica u Budimpešti otvori vrata za lečenje Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Danas je Bogdan Vranješević, otac Teodore koja je izlečena od leukemije, apelovao na sve da pošalju poruku 973 sma na broj 3030 kako bi pomogli malom Gavrilu da se izleči. Potrebno je da se prikupi još pola miliona evra do ponedeljka 24. maja, odnosno do – sutra.


“Zateknem ga tako kako gleda Gavrila. Mazi ga, priča mu nešto masira mu nogice. Od dana kada smo počeli sa akcijom skupljanja novca, shvatio je da nešto nije u redu sa Gavrilom. I dalje mu nije jasno, ali definitivno vidi da se nešto dešava. Još uvek je mali da bi razumeo o kakvoj se bolesti radi, ali je dovoljno odrastao da shvati da Gavrilo nije dobro. Pokušavamo da mu objasnimo da će sve proći i da će Gavrilo biti dobro, ali to teško ide. Cela ova situacija mu jako teško pada, ali se trudi da uradi šta god mu kažemo. Ipak je ovo i suviše stresno za njega, za dete njegovih godina znajući da mu brata nešto može oduzeti. Svakog dana nam tužno postavi pitanje, zašto ljudi ne šalju poruke? Kakav odgovor mu dati i objasniti tako kompleksno pitanje. Pomozite nam da ovo što pre prođe. Pomozite nam da Gavrilo što pre dođe do leka i pobedimo zajedno”, napisali su uz fotografiju na stranici Za Gavrilovu pobedu.

Za Gavrilovu pobedu – kako da pomognete:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Malom Gavrilu bolest nije dijagnostikovana na vreme, što je dodatno otežalo situaciju. Zato njegova mama upozorava sve roditelje da budu obazrivi.

„Ja bih apelovala na sve roditelje koji primete generalizovanu hipotoniju kod svoje dece da to ne zanemaruju, kao i pedijatri i da odmah potraže stručnu pomoć, jer opet naglašavam da rano dijagnostikovanje je presudno za ozdravljenje. Nadam se da će Gavrilo biti dete koje će lepo prihvatiti terapiju, da će postići sve što može, da ukoliko ne dođe do toga, da Gavrilo neće biti uskraćen za terapiju koju je primao u zemlji“, rekla je Nevena Đurđević.

Svi koji žele da budu humani i pomognu Gavrilu Đurđeviću da pobedi bolest i izraste u zdravog dečaka, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 973 na broj 3030.

Građani o toku humanitarne akcije mogu da se informišu na stranicama „Za Gavrilovu pobedu“ na TviteruInstagramu i Fejsbuku.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More