Mnogi će se iznenaditi: Šta dobija pobednik Evrovizije kao nagradu?

Foto: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong)
235

Na Eurosongu je ove godine učestvovalo 39 zemalja, a pobedu je nakon 31 godine odnela Italija.

Milioni ljudi širom sveta u svake godine gledaju finale Evrovizije, najvećeg muzičkog takmičenja na svetu. Na Eurosongu je ove godineučestvovalo 39 zemalja, a pobedu je nakon 31 godine odnela Italija.

U nedelju su Maneskin i pjevača Damiana Davida guglale stotine hiljada ljudi, a mnoge od njih je zanimalo i koliko je novca dobila italijanska ekipa za pobedu.

Odgovor je: nisu dobili ništa.

Kako stoji na službenim stranicama Eurovizije, pobednik kući nosi “jedinstveni stakleni trofej u obliku mikrofona”, a manje replike dobijaju autori pesme.

Država iz koje pobednik dolazi dobija čast da organizuje sledeći Eurosong i to je to. Na Eurosongu ne postoji novčana nagrada, piše Telegraf.rs.

Britanski Metro piše kako je sama ideja pomenutog takmičenja koncipirana tako da pobednik zaradi novac slavom koju je stekao pobedom.

Oglasile se “Uraganke” nakon Evrovizije: “Prezadovoljne smo našim nastupom i znamo da je Srbija jako ponosna na nas”

Oglasio se Bojsi iz “Mućki” i poručio URAGANKAMA: Izvinite DAME-OPLJAČKANE STE! (FOTO)

Srbija je na Evroviziji 12 poena dala Francuskoj, usledila je emotivna reakcija Barbare Pravi: “DEDA, DEDA! Preplavile su je emocije (VIDEO)

Izvor Telegraf.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More