Grčki ministar: Ako se nastavi trend smanjenja pandemije, tražićemo da se dopusti više aktivnosti

Foto: Tanjug/ AP Photo/Petros Giannakouris
137

Ako se nastavi trend smanjenja pandemije korona virusa, grčka vlada će zatražiti od odbora epidemiologa da dopusti više aktivnosti, izjavio je danas grčki ministar za razvoj i investicije Adonis Jorgijadis u intervjuu za grčki TV Skaj.

On je rekao da će, ako se pandemija povuče, vlada brže da otvori sve što može, jer svaki dan zakašnjenja stvara ekonomske probleme, prenela je ANA.

Jorgijadis je istakao da bi želeo da dozvoli muziku u barovima i restoranima, kao i da poveća broj ljudi koji mogu da prisustvuju na proslavi venčanja na preko 100 od sledećeg ponedeljka.

“Svaka (restriktivna) mera koju preduzmemo košta”, rekao je on.

“Vraćanje u normalu”: Ukidaju se mere na grčkom ostrvu Kalimnos

Na grčkom ostrvu Kalimnos danas se ukidaju restriktivne mere, saopštio je danas Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu.

Ta odluka, navodi se, doneta je na osnovu poboljšane epidemiološke slike, prenosi Ana.

“Kalimnos je doživeo tešku situaciju, ali od danas se postepeno vraća u normalu” izjavio je zamenik ministra za civilnu zaštitu i krizne situacije, Nikos Hardialis, i dodaje da apeluje na sve, da budu oprezniji i izbegavaju skupove koji mogu da izazovu dodatne nevolje na ostrvu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More