Broj zaraženih svakoga dana sve manji: Novoobolelih 376, preminulo 11 ljudi

foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC
233

Povoljna epidemiološka situacija se nastavlja, a brojke zaraženih korona virusom su svakoga dana sve manje. U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.298 osoba, od kojih je pozitivno 376, dok je, nažalost 11 osoba preminulo. Na respiratorima je 68 osoba.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 6.848 osoba, od kojih je pozitivno bilo 266 . Preminulo je 11 osoba, dok je na respiratorima bilo 66 pacijenata. Prošlog ponedeljka imali smo 575 novozaraženih.

Popuštanje mera

Poslednji pacijenti koji su se od kovida lečili u privremenoj bolnici u beogradskoj Areni, otpušteni su u petak, a iznošenje opreme i dezinfekcija počinju danas, što znači da će za sedam dana Štark Arena biti spremna za organizovanje koncerata i sportskih događaja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

SZO još ne zna da li je korona virus nastao prirodnim putem

 

On je za Tanjug podsetio da je tokom 2020. i 2021. godine Arena dva puta bila kovid bolnica, da je za to vreme 5.430 pacijenata bilo tu na lečenju, od kojih je nažalost četvoro preminulo.

– U petak su pacijenti koji se još nisu oporavili prebačeni u bolnicu u Batajnici. Arena je za vreme svog rada u kovid sistemu spasila mnoge živote naših sugrađana i ovo zatvaranje je korak ka povratku u normalan život od pre korone – rekao je Vesić.

Kafići do ponoći, a posle 21. juna da otvorimo i klubove

Na pitanje kada se očekuje ublažavanje mera i produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata, Vesić navodi da nema razloga da se ne dozvoli rad do ponoći, jer, prema njegovim rečima, trenutna situacija to dozvoljava.

– Beograd će tražiti da se produži radno vreme do ponoći i mislim da sada postoji raspoloženje u kriznom štabu i da neće biti problema oko toga. Posle 21. juna očekujemo da se radi i duže i da se otvore i klubovi tako da očekujem da će takva odluka brzo biti doneta – poručio je Vesić.

Ističe da bi bez vakcinacije bilo nemoguće razmišljati o povratku u normalu, i dodao da je ponosan na Beograđane koji su se, prema njegovim rečima, pokazali kao najodgovorniji u Srbiji.

– Treba da se vakciniše još 22.279 Beograđana da bismo imali 50 odsto, do sada je vakcinisano preko 673.000, odnosno 48,4 odsto, a revakcinisano negde oko 557.000. Kada je reč o populaciji od 65 do 74 godine, njih 77,9 odsto je imunizovano do sada – kazao je Vesić.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More