Crkva Svetog Nikole u Brukfildu, pravoslavna svetinja sa najviše dece u Americi proslavila veliki hrišćanski praznik (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
374

Crkva Svetog Nikole u Brukfildu, predgrađu Čikaga, proslavila je u nedelju svoju slavu, Svetog Nikolaja Ohridskog i žičkog, koja se obeležava u spomen na prenos moštiju ovog srpskog sveca upravo iz Čikaga u manastir Lelić u Srbiju, gde je Nikolaj Velimirović i započeo svoj duhovni život, piše Serbian Times.

Proslava je počela kako i dolikuje, liturgijom i litijom oko hrama, koji je predvodio otac Nemanja Tešić, a sasluživali su mu đakoni iz njegove i obližnjih parohija Eparhije novogračaničko-srednjezapadnoameričke Srpske pravoslavne crkve.

Na hiljade Srba PETICIJOM traže direktan let Beograd-Čikago

 

Ovaj sveštenik, koji je za nešto više od dve godine, koliko je paroh crkve Svetog Nikole, uspeo da obnovi duhovni život i u crkvu privuče veliki broj mladih i porodičnih ljudi novije generacije srpskih iseljenika, slavski kolač je podelio sa njegovim najmlađim parohijanima, kojih je crkva i crkveno dvorište bilo puno. Usledio je svečani ručak, koji je bio prilika brojnim parohijanima crkve Svetog Nikole da se druže.

Pogledajte šta je rekao otac Nemanja Tešić, koji sa svojom brojnom porodicom (otac je šestoro dece) dobar primer našoj dijaspori, ali i matici, o tome kako se valja boriti protiv bele kuge, najveće pošasti koja preti srpskom narodu.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More