Mali Gavrilo, koji je ujedinio Srbiju, krenuo put Budimpešte na lečenje! Roditelji svima poslali poruku (FOTO)

Foto: Instagram Za Gavilovu pobedu/printscreen
315

Osmomesečni Gavrilo Ðurđević iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, sinoć je krenuo put Budimpešte na lečenje u bolnici u Mađarskoj, saopšteno je na Instagram i Tviter nalogu ”Za Gavrilovu pobedu”.

Kako se ističe, humanitarnim akcijama prikupljeno je 2.132.000 evra, što je dovoljno da se pokrije genska terapija najskupljim lekom na svetu, zolgensmom, za analize pre i posle primanja tog leka, kao i doziranje steroidima, a da će ostatak troškova snositi država.

“Ostatak novca od 370.000 evra snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obecanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava”, ističe se u objavi.

Gavrilovi roditelji zahvalili su svima koji su im pomogli tokom ovog perioda.


“Hvala vam od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila”, naveli su.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su nakon jutrošnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima ministarstva, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila Ðurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Foto: Instagram/printscreen

Iz Ministarstva su naveli da će sredstva biti na raspolaganju porodici odmah, kako bi se Gavrilo što pre uputio na lečenje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More