U Nemačkoj zahtev za vakcinacijom dece: “Jedini način da se nakon letnjeg raspusta ponovo normalno otvore škole”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Mary Altaffer
326

Nemačka ministarka obrazovanja Anja Karliček želi da ubrza donošenje plana o vakcinaciji dece i adolescenata jer smatra da je to jedini način da se nakon letnjeg raspusta ponovo koliko-toliko normalno otvore škole, piše DW.

Karličekova (CDU) traži da se u svim pokrajinama napravi raspored vakcinacije za decu i adolescente od 12 godina i ističe da bi do početka sledeće školske godine svakom nastavniku u zemlji trebalo da bude ponuđeno da se vakciniše.

Zahtev savezne nemačke ministarke trebalo bi da bude razmotrena naredne sedmice, na sastanku savezne i pokrajinskih vlada.

Prethodno je i savezni ministar zdravlja Jens Špan (CDU) zatražio da vakcine Bionteka budu dostupne i za učenike, kako bi škole ponovo mogle da budu otvorene.

Evropska agencija za lekove trenutno radi na ubrzanom odobravanju vakcine Biontek-Fajzer za decu od 12 do 15 godina, a Sjedinjene Države već su započele vakcinaciju dece i adolescenata.

Prema rezultatima jednog istraživanja, zadovoljstvo životom u vreme pandemije kod dece i adolescenata opalo je čak 21 odsto.

Više od polovine njih postalo je nesrećnije u tekućoj školskoj godini, kako su objavili iz zdravstvenog osiguranja “DAK-Gezundhajt”, koje je naručilo studiju. Među tom populacijom je, kako se navodi, došlo do povećanja emocionalnih problema.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More