Obaveštajne agencije SAD istražuju poreklo korona virusa

Foto: Pixabay/Belova59
194

Američke obaveštajne agencije ispituju izveštaje o tome da su istraživači u kineskoj laboratoriji za virusologiju bili teško bolesni 2019. godine, mesec dana pre nego što su prijavljeni prvi slučajevi kovid-19, naveli su izvori iz američke vlade, koji su upozorili da još nema dokaza da bolest potiče iz laboratorije.

Naučnici sa Kembridža: Moramo da utvrdimo poreklo kovida-19

 

U još uvek poverljivom američkom obaveštajnom izveštaju koji je cirkulisao u vreme administracije bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa tvrdi se da su se tri istraživača iz Instituta za virusologiju Vuhan u novembru 2019. godine toliko razbolela da su potražili bolničku negu, rekli su izvori upoznati sa izveštajem i analizom obaveštajnih podataka, govoreći pod uslovom da ne budu imenovani, preneo je Rojters.

Do sada nije razjašnjeno da li su ti istraživači bili hospitalizovani niti kakve su simptome imali, rekao je jedan od izvora.

OTKRIĆE SZO! POZNAT IZVOR PANDEMIJE U KINI: Korona je potekla sa farmi (VIDEO)

Korona virus se prvi put pojavio u Vuhanu i potom se raširio po celom svetu.

“Nemamo dovoljno informacija da donesemo zaključak o poreklu (korona virusa)”, rekla je sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki juče na brifingu.

“Potrebni su nam podaci. Potrebna nam je nezavisna istraga. I upravo to smo tražili”, istakla je ona.

Informacije o istraživacima objavljene su u “Vol strit džornal” u nedelju. Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova DŽao Liđian u ponedeljak je izjavio da je potpuno netačno da su se tri člana osoblja Instituta za virusologiju Vuhan razbolela.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More