“Ostavio sam TRAG u životima ljudi”! Italijan prešao preko 1.000 km kako bi pomogao SRPSKOJ DECI! (VIDEO)

Volfango Pođi selu Vajska doneo vrtić i SRPSKOJ DECI neizmernu sreću!

Foto: youtube/printscreen/rts
249

Volfango Pođi iz Italije, krenuo je 14. maja na pomalo suludu avanturu. Obavezao se da će biciklom prevaliti put od 1.200 kilometara i stići iz Firence u Beograd, a sve zarad humanog cilja – pomoći srpskoj deci koju ni ne poznaje. Nakon punih šest dana vožnje uspeo je da “zaradi” 10.000 evra za izgradu predškolske ustanove u selu Vajska, prenosi “Blic”.

U ovom malom vojvođanskom mestu parkirao je svoj bicikl prošlog petka i uz svečani doček prisetio se rute koju je prešao od Firence, preko Bolonje, Venecije, Trsta, Ljubljane, Zagreba, Velike, Vajske i Novog Sada do Beograda.

– Put je bio dugačak, ali vrlo uzbudljiv. Uspeli smo da prikupimo novac potreban za izgradnju predškolske ustanove, a ujedno uspeli smo i da pređemo naš zacrtani cilj! Kada sam stigao u Vajsku i video svu onu decu koja su mi se obradovala, srce mi je bilo puno, a nikakav fizički umor nije mogao da savlada sreću koju sam u tom trenutku osetio. Bilo mi je jako teško da se razdvojim od dece, ali se osećam srećno i ispunjeno što znam da sam svoj trag ostavio u životima ljudi jednog malog, srpskog sela – on je izjavio je po dolasku.

Kako kaže, najveća nagrada mu nisu ovacije i aplauzi, već dokaz da je uspeo i druge da motiviše da krenu njegovim stopama.

– Jedna od majki me je nazvala da mi kaže da je njen sin, inspirisan mojim poduhvatom, sam naučio da vozi bicikl kako bi i on jednoga dana mogao nekome da pomogne – i to je nešto što je neprocenjivo – kaže Italijan.

Zahvaljujući Volfangovom poduhvatu i donaciji Fondacije Novak Đoković, mališani iz sela Vajska dobiće priliku za lepše, kvalitetnije i srećnije detinjstvo.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More