Angela Merkel o incidentu sa avionom Rajanera: Nismo imali dovoljno informacija da bismo mogli dublje da uđemo u tu temu

Foto: Stephanie Lecocq, Pool via AP
167

Nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je da su šefovi država i vlada EU diskutovali o mogućoj umešanosti Rusije u incident sa avionom Rajanera u Minsku, ali da o tome nema dovoljno podataka.

Angela Merkel: Ne bih volela da u knjigama istorije bude zapisano da sam bila lenja

 

„Mi smo se, naravno, dotakli pitanja da li je Rusija umešana u ovaj incident. Nismo imali dovoljno informacija da bismo mogli dublje da uđemo u tu temu”, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel novinarima danas nakon samita EU.

“Razumem da mladi ljudi kažu…”: Merkel o borbi protiv klimatskih promena

 

Merkel je istovremeno naglasila da se o odnosima sa Rusijom dugo razgovaralo na samitu lidera EU, a da je u ponedeljak uveče sastanak iniciran incidentom u Minsku, ali da ove teme nisu bile povezane.

Belorusija je u nedelju poslala ratni avion da prinudno prizemlji avion Rajanera zbog lažne dojave o podmetnujoj bombi, a nakon sletanja aviona uhapšen je novinar i opozicionar Roman Protašević, koji je bio na letu iz Atine za Viljnus.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More