Bez obzira da li ste vakcinisani ili ne ovaj formular je neophodan za put u Tursku!

Evo gde i šta se popunjava!

Foto: Tanjug (AP Photo/Burhan Ozbilici)
198

Turska je dozvolila srpskim turistima da dolaze u ovu zemlju bez PCR ukoliko imaju potvrdu o vakcinaciji.

Potvrda može da bude onlajn i da se nosi u telefonu ili odštampana, jer je samo potrebno imati jasan QR kod. Potvrda o potpunoj vakcinaciji izdata od strane nadležnog organa Srbije se priznaje umesto negativnog PCR testa, prenosi “Telegraf”.

Međutim, ova zemlja kao i Grčka traži da turisti 72 sata pre puta onlajn popune PU dokument, odnosno obaveznu elektronsku registraciju za strane turiste.

U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/.

Turisti na engleskom odgovaraju na 10 pitanja, a “najteže” je poslednje – adresa. Oni koji napišu svoju adresu pogrešiće, pošto je potrebno upisati tačan naziv hotela.

Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi, naglašeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova naše zemlje.

Pored “zelenog pasoša” o vakcinaciji koji izdaje naša eUprava i PU formulara koji se popunjava onlajn, potrebno je poneti i “Kovid osiguranje” koje košta skoro kao i obično putno zdravstveno osiguranje koje su naši turisti godinama kupovali.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More