Šef SZO upozorava građane širom sveta: Doći će još SMRTONOSNIJI VIRUSI!

Dramatično upozorenje prvog čoveka SZO!

Foto: Tanjug (Laurent Gillieron/Keystone via AP)
2,196

Virusi smrtonosniji i zarazniji od kovid-19 izazvaće novu pandemiju u svetu, upozorio je Tedros Adanom Gebrejesus generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO)!

Foto: Tanjug (AP Photo/Al-hadji Kudra Maliro, FILE)

“Nemojte da grešite, ovo sigurno nije poslednji put da se naša planeta susreće sa pandemijom. To je evolucijska sigurnost. Doći će novi virusi koji imaju potencijal da budu mnogo zarazniji i mnogo smrtonosniji od ovoga”, rekao je Gebrejesus na sastanku ministara zdravlja iz 194 države članice SZO.

U ohrabrujućem tonu on je istakao da je vrlo važno to što se poslednje tri uzastopne nedelje smanjuje broj preminulih od koronavirusa.

Foto: unsplash

“Svet uprkos tome ostaje u krhkoj situaciji i moramo biti oprezni bez obzira na procenat vakcinisanih”.

Prvi čovek SZO je apelovao na bogate zemlje da doniraju vakcine siromašnim državama jer je 75 odsto svih proizvedenih vakcina u svetu završilo u deset najbogatijih zemalja. On je ranije ovu nepravdu nazvao “vakcina aparthejdom”, preneo je portal “Raša tudej”.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More