Bajdenov zahtev obaveštajcima: Udvostručite napore!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Andrew Harnik
163

Predsednik SAD Džozef Bajden zatražio je danas od američkih obaveštajnih agencija da “udvostruče napore” u istrazi o poreklu kovida-19 i da izvrše pritisak na Kinu da sarađuje, navodi se u izveštaju AP.

Američka administracija smatra da je značajno da se utvrdi poreklo pandemije korona virusa u kojoj je gotovo 600 hiljada Amerikanaca izgubilo život, ali i priznaje da je do sada malo toga urađeno na pronalaženju kompletnih odgovora i da to predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i javnom zdravlju SAD.

Predstavnica Bele kuće Džin Psaki nedvosmisleno je poručila da američka administracija želi da dobije sve odgovore o poreklu kovida-19.

“Mi tražimo i u više prilika smo apelovali i na Svetsku zdravstvenu organizaciju da podrži ekspertsku istragu o poreklu pandemije koja bi bila vođena bez uplitanja i bez politizacije. Nadamo se da će nakon prve istrage SZO pokrenuti i drugu, koja će biti transparentnija i nezavisnija”, poručila je Psaki i konstatovala da je i generalni direktor SZO Tedros Gabrijesus kritikovao prvu istragu koju je SZO sprovela u Kini, prenosi Vašington Poust.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More