Dok čeka borbu za polufinale sa zemljakom, Novak se odlično zabavlja u basketu sa braćom ali i šalje ALARMANTNU PORUKU za Srbiju(VIDEO)

Foto: Instagram djoker video/printscreen
287

Dušan Lajović i Novak Đoković danas će ponovo izaći na teren da bi odigrali svoje četvrtfinalne mečeve u Beogradu.

Poznato je da Novak Đoković veliki ljubitelj košarke. Na terenima na Dorćolu Novak je rešio da se pored tenisa malo bavi i košarkom – a za rivala je imao braću Đorđa i Marka.

Đokovića očekuje meč sa Federikom Korijom iz Argentine i on će početi od 14 časova na centralnom terenu.

Nakon toga će Dušan Lajović igrati protiv slovačkog tenisera Andreja Martina, a ukoliko obojica pobede biće protivnici u polufinalu.

Najbolji igrač sveta Novak Đoković rekao je danas da je “strastven u tome da osnuje akademiju svetskog nivoa” i istakao da tenis u Srbiji “umire”, a kao glavni razlog za to naveo je to što klupski tenis nije kao ranije.

“Strastven sam u tome da stvorim akademiju svetskog nivoa. Imamo dosta dece talentovane za sport, naročito za tenis. Do otvaranja akademije Janka Tipsarevića pre nekoliko godina nismo imali akademiju ili sličan sistem u ovom delu sveta i drago mi je da sad imamo dve u Beogradu. To je preduslov za budući uspeh i razvoj ovog sporta u Srbiji”, rekao je Djoković nakon plasmana u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu.

Đoković je istakao da Srbija nema kvalitetno takmičenje na klupskom nivou.

“Tenis u Srbiji umire. Pre 10-15 godina imali smo 8.500 registrovanih igrača svih uzrasta, a sad ih je manje od 1.500. Klupski tenis nije kao ranije. Nemamo kvalitetno takmičenje na klupskom nivou, a to je najbitnije za igrača”, rekao je Đoković.

“Teniser mora da ima okruženje gde će da se takmiči sa drugima, gradi rivalitet i prijateljstva, razvija socijalne veštine, a klubovi su u moje vreme to pružali”, dodao je on.

Najbolji teniser sveta je naveo da je primetio da talentovana deca iz Srbije treniraju jedan na jedan sa trenerima, što “nije dobar način”.

“Naravno da vam treba kvalitetan individualni program, ali potrebno je i da budete okruženi ljudima poput vas, koji igraju na istom nivou ili čak i bolje nego vi, koji će vas motivisati. Takvo okruženje razvija mentalni i emotivni karakter”, rekao je Đoković.

“Srećom, bio sam okružen ljudima poput Jelene Genčić koji su uticali na moj život savetima i na terenu i van njega. Aktivnosti sa njima pomogle su mi da izgradim karakter. Te zdrave navike su došle vrlo rano kod mene, a danas to ne vidim kod mladih”, naveo je.

Đoković je najavio i da će u njegovoj akademiji pokušati da primene holistički pristup treninga sa mladim igračima.

“U akademiji planiramo to da promenimo i kreiramo holistički pristup. Takođe, i mladi treba da pokažu disciplinu da žele da uspeju. Nije dovoljno samo trenirati, treba tome da prilagodite i posvetite život”, izjavio je Đoković.

 

 

 

Izvor Sportske.netNaši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More