Oštra poruka nemačkom ministru zdravlja: Brini o vakcinaciji svog stanovništva a ne o došljacima sa Balkanu

Foto: Tanjug/ AP Photo/Markus Schreiber
413

Albanski premijer Edi Rama oštro je danas kritikovao ministra zdravlja Nemačke Jensa Špana, koji tvrdi da su posete porodici u Turskoj i na Balkanu proteklog leta dovele do značajnog rasta broja novozaraženih koronom u Nemačkoj.

“Skandalozno je da nemački ministar javno optužuje Balkan i time ponižava ljude migrantskog porekla”, kazao je Rama nemačkom “Bildu”.

On je poručio da bi nemački ministar zdravlja trebalo da se brine da vakciniše nemačko stanovništvo, a ne da iznosi stereotipe o Balkanu, kako bi očigledno, smatra, branio svoj loši bilans.

“Neću dozvoliti da se Albanija prikazuje kao rizični region za turiste. Nema nikakvih brojki koje to dokazuju”, naglasio je Rama.

Špan je za “Bild am Zontag” rekao da su putovanja u inostranstvo, česte posete porodicama u Turskoj i na Balkanu, izazivale oko 50 odsto novih zaraza i da to mora da se spreči ove godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More