Ambasador SAD o komunikaciji sa Vučićem: Predsednik Srbije govori fantastično engleski, tako da nema nikakvog šuma

Kajli Skot o Vučićevom engleskom

379

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da ne postoje šumovi u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su saglasni u većini pitanja.

„Predsednik Vučić govori fantastično engleski jezik, tako da nema nikakvog šuma, dobro se razumemo i kada govorim srpski. Ne slažemo se uvek, ali prijatelji ne moraju uvek da se slažu. Otvoreno razgovaramo čak i o stvarima o kojima se ne slažemo“, rekao je Skot za TV Prva.

Odgovarajući na pitanje da li postoje „šumovi“ na relaciji sa predsednikom Srbije on je rekao da se slažu u većini stvari kao što su podrška srpskom putu u EU, zatim važnost mira i stabilnosti u regionu, kao i da se dođe do kompromisa za kosovsko pitanje kako bi išli napred.

Kajl Skot: Donald Tramp bi voleo da dođe u Srbiju

„Ponekad se ne slažemo o spoljnopolitičkim pitanjima. Želeo bih da Srbija više podržava neke spoljnopolitičke stavove EU, nego što je to bio slučaj u prošlosti. Mislim da je on opredeljen za istu stvar kao i ja“, istakao je Skot.

Upitan o saradnji sa Vladom Srbije i kako je ocenjuje on je rekao da nije u školi i da ne želi nikom da daje ocene, ali da je zadovoljan saradnjom sa srpskim ministrima i da sa njima ima otvoren dijalog.

Ambasador SAD: Kad u Americi kupim kartu drugačija je od one u Srbiji

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More