NEMAČKI NAUČNICI tvrde da su pronašli uzrok STVARANJA UGRUŠAKA kod određenih VAKCINA: Burne reakcije mogu da se IZBEGNU, a oni otkrili i KAKO!

Krvni ugrušci kod nemalog broja pacijenata izazvali su SMRTNE ISHODE, posebno ako su se cepili sa ovim VAKCINAMA!

Foto: Tanjug (AP Photo/Mahesh Kumar A.)
250

Naučnici u Nemačkoj kažu da su razjasnili uzrok retke pojave krvnih ugrušaka povezanih AstraZenekom i Džonson i Džonson, sa vakcinama protiv korona virusa i veruju da bi cepiva mogla da se izmene kako bi se takva reakcija potpuno zaobišla, piše Financial Times, prenosi “Telegraf“.

Naučnici su, u stidiji koju još uvek nisu pregledali stručnjaci, rekli da vakcine protiv kovida-19, koje koriste adenovirusne vektore šalju tzv. spike protein u ćelijsku strukturu, gde se neka od “uputstava” za stvaranje proteina korona virusa mogu pogrešno interpretirati.

Dobijeni proteini mogu da izazovi krvne ugruške kod malog broja pacijenata, sugerišu nemački naučnici.

Naučnici sa Univerziteta Gete u Frankfurtu i na drugim mestima objasnili su u svom radu da vakcine koje koriste drugačiju tehnologiju poznatu kao “mRNA”, poput one koju je razvio BioNTech sa Pfizerom, kao i Moderna, dostavljaju genetski materijal “spike” proteina samo u tečnost ćelija, a ne i u njeno jerzgo.

– Sva cepiva na bazi mRNA trebala bi da predstavljaju sigurne proizvode – navodi se u studiji.

U radu se sugeriše da bi proizvođači vakcina koji koriste adenovirusne vektore mogli da izmene rezultat “spike” proteina “kako bi se izbegle neželjene reakcije spajanja i povećala sigurnost ovih farmaceutskih proizvoda”.

Naučnici i američki i evropski medicinski regulatori pokušavaju da otkriju šta uzrokuje retke, ali potencijalno smrtonosne krvne ugruške praćene niskim trombocitima, zbog čega su neke države obustavile ili ograničile upotrebu vakcina AstraZeneke i Džonson i Džonson.

– Podržavamo kontinuirano istraživanje i proučavanje ove retke pojave dok sarađujemo sa medicinskim stručnjacima i globalnim zdravstvenim vlastima. Radujemo se pregledu i razmeni podataka čim oni budu dostupni – saopšteno je iz kompanije Džonson i Džonson.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More