Od posledica korona virusa preminulo 12 pacijenata, zaraženo 326 ljudi

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/
155

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 326 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 12 pacijenata. Testirano je 9.986 osoba.

Srbija sprema serološki test na antitela, primećuje korona virus u ranoj fazi

 

Na respiratoru je 61 pacijenata. Do sada je ukupno vakcinisano 4.424.791, a revakcinisano je 1.962.348. Ukupan broj građana koji su primili obe doze je 2.462.443.

Stanje sa novozaraženima po gradovima izgleda ovako: Beograd 55, Valjevo 16, Novi Pazar 12, Smederevo 11. Ostala naseljena mesta imaju manje od 10 pozitivnij lica.

To što virus pravi mutacije to je deo njegove evolucije, da izbegne naš imunitet, to je vojnički rečeno manevarski potez, kaže virusološkinja dr Nada Kuljić Kapulica i dodaje da smo za sada zaštićeni i od njih, a videćemo kako će biti u budućnosti.

“Menjaju se delovi virusa kojima se on pripaja za naše ćelije i to se dešava kod svih virusa. Apsolutno je tačno da porast broja vakcinisanih uzrokuje pad broja zaraženih. Trenutno sve vakcine rade”, rekla je doktorka Kuljić Kapulica.

Kako je dodala, tačno je i da vakcinacija treba što promptnije da se odvija kako bi kriva i dalje padala.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More