IZ SRCA TOSKANE U OKOLINU ZAJEČARA: Jedna Italijanka već devet meseci živi kod jedne porodice u Boljevcu (FOTO)

foto: Printscreen Instagram
140

Zaječar je čitavu deceniju na mapi Interkulture i tokom prethodnih godina ugostio je srednjoškolce na razmeni iz evropskih zemalja, ali i sa Tajlanda i Novog Zelanda.

Adi Mafei iz Italije, već devet meseci, od septembra, nalazi se u Srbiji, tačnije u jednoj porodici u Boljevcu.

Kada se iz srca Toskane, iz srednjovekovne Siene, uputila u naše krajeve, nije znala ništa o zemlji u koju dolazi. Vrlo brzo je savladala srpski jezik i privikla se na naš način života i obrazovanja, a čak pohađa nastavu u zaječarskoj Gimnaziji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ада мафеи (@adiins__)

“Ljudi su otvorenog uma, ne prave distancu od drugih, pričaju sa mnom svaki dan, pitaju šta mi se sviđa, šta volim da radim…”, kaže Italijanka šta joj se posebno dopada kod svojih domaćina. Adi se osim tradicionalne srpske gostoljubivosti sviđaju naši gradovi, najviše Beograd, ali i domaća muzika i kuhinja.

“Moja omiljena hrana je burek sa sirom, mnogo mi se sviđaju sarme i roštilj”, objasnila je ona.

Inače, naredne školske godine kada se koronavirus primiri kako se nadamo, u svet će otići 27 naših đaka, a iz inostranstva će na 17. Interkultura doći đaci na razmeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ада мафеи (@adiins__)

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More